luizenmoeder-251px

De Luizenmoeder adviseert: Laat ze Glanzen die ouders!

“Laat ze Glanzen die ouders!” Aldus Anton, de directeur uit de Luizenmoeder. Bekijk het hilarische fragment hier.

Raak gezegd vind ik natuurlijk, Anton!

Een klein verschil, bij de Glans-techniek gaat het erom dat je als leerkracht de samenwerking met ouders laat glanzen. Daardoor hebben zowel ouders, kinderen en leraren het naar hun zin.

Wat ik nou zo leuk vind aan de serie, is dat je ziet wat er meer en minder subtiel misgaat tussen teamleden en ouders. Hoe ouders en leerkrachten elkaar bejegenen als noodzakelijk kwaad. Dat geeft hilarische situaties. En die zijn – weliswaar uitvergroot -zo herkenbaar.

Investeer in een GLANSrijke samenwerking!

Ouderbetrokkenheid is heel belangrijk. Daarover zijn leraren en ouders – in ieder geval in theorie – het eens, want dit komt ieder kind ten goede. GLANS helpt je om een excellente relatie op te bouwen met elke ouder van elk kind. GLANS staat voor vijf ingrediënten die nodig zijn om ouderbetrokkenheid te laten GLANZEN. Juist door deze ingrediënten samen toe te passen versterken zij elkaar.

De 5 ingrediënten

De G van Grondhouding en Gesprek. Een goede basis voor partnerschap.
De L van Lijn door het jaar en de school heen. Want als je ouders vaak en veel uitnodigt, raken zij vanzelf betrokken.
De A van Ambitie, 100% succesvol betrokken. De ambitie is om elke ouder van elk kind te betrekken. Want zeg nou zelf: elk kind verdient toch een betrokken ouder?
De N van Naast elkaar. Zodat je op een fijne manier samenwerkt aan het gemeenschappelijk doel: het beste voor het kind. De leraar is onderwijsprofessional, de ouder is ervaringsdeskundig.
De S van Systeem, meet maandelijks de kwaliteit van elke relatie met ouders. Een systeem zorgt ervoor dat iedereen in de driehoek exact weet wat te verwachten. Dat zorgt voor helderheid en rust.

Laat ze maar glanzen

Glanzend samenwerken? Ons devies: Luister naar wat directeur Anton zegt! ;-) Ga systematisch in gesprek met de ouder, hoor wat ze te zeggen hebben en laat ze vooral glanzen!

Hoe je dat doet? De Glans-techniek geeft je een routekaart. Het is ontwikkeld op basis van het trainen van ruim 150 scholen, IKC’s en KO’s. Je kunt er zelf mee aan de slag of je door ons professioneel laten begeleiden. Hier vind je een overzicht van wat er mogelijk is.

Of mail of bel ons, we denken graag met je mee!

Delen met:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
Geplaatst in Blog, Glans-techniek.

Marja Klaver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>