Driehoeksgesprekken

Sem zit bij jou in de klas. Hij zegt dat er bij hem thuis bijna nooit voorgelezen wordt. Tijdens het driehoeksgesprek geven de ouders juist aan dat ze veel energie steken in lezen. Wat doe je als leerkracht?

In een driehoeksgesprek zit je letterlijk met de driehoek leraar-ouder-kind aan tafel. Een uitgelezen mogelijkheid om de samenwerking een boost te geven.

Soms vraagt dit van jou als leraar dat je kunt omgaan met ‘meervoudige partijdigheid’. Je bent dan partijdig voor zowel het kind als voor de ouders. Je kiest dus niet voor of de een of de ander. Daarmee laat je kind en ouder in de waarde en werk je samen aan een optimale ontwikkeling van ‘uw kind-onze leerling’. 

Deze trainingsdag traint je om juist te handelen in lastige situaties en om de samenwerkingsrelatie sterk te houden.


Spelen en trainen

Met deze training oefen je in de ochtend met gespreksvaardigheden, die nodig zijn om je meervoudige partijdigheid in praktijk te brengen. In de middag train je deze vaardigheden met twee trainer-acteurs in levensechte en lastige situaties.

De training bestaat uit 2 dagdelen; in de middag werken we met twee trainer-acteurs.

registerleraar-kindgesprek
Deze training is gevalideerd door Registerleraar. De training voldoet hiermee aan de kwaliteitseisen die gesteld worden. Hij telt mee voor de registratie van jou als leraar in het register, voor 9 registeruren.

Resultaat van deze dag

  • Je hebt je het format voor een betekenisvol driehoekgesprek eigen gemaakt
  • Je kan de grondhouding toepassen, die past bij meervoudige partijdigheid
  • Je hebt meervoudige partijdigheid getraind in voor jou lastige situaties, die voortkomen uit je eigen schoolsituaties of die van anderen
  • Je weet hoe je in een driehoekgesprek een win-win-win situatie creëert

Referentie

marlon-oolderinkMarlon Oolderink, directeur van de St. Stephanusschool in Bornerbroek volgde met haar team een training Kindgesprekken: “Het effect van de training Kindgesprekken was op maandag duidelijk te merken. Iedereen had er echt zin in. De leerkrachten hebben genoeg tools in handen gekregen om de kindgesprekken te starten en voort te zetten dit jaar. Deze training heeft een boost gegeven. Echt mooi!”


Prijs

Je kunt deze dag individueel volgen. De prijs is dan € 325 voor 1 dag. Deze prijs ligt iets hoger dan ons overige aanbod, omdat we met 2 trainer acteurs werken.

Wil je meer trainingsdagen volgen? Dan geldt er een kortingsstructuur. We hebben verschillende interessante onderwerpen. Klik hier voor het overzicht.

Datum en tijd

De training vindt plaats op vrijdag 14 september 2018. We kiezen een centrale locatie op basis van de woonplaatsen van de deelnemers.


Referentie

We hebben op de Attendiz academie in Hengelo een training gegeven. Lees hier een greep uit de reacties van de deelnemers.

Attendiz logo“De onderwerpen spreken aan, ze sluiten goed aan op de praktijk.”
“Ik heb er veel aan gehad, ik heb echt leren kijken naar mijn eigen handelen.”
“De trainers waren erg goed. Door met hen te oefenen, kreeg het geleerde direct vorm.”
“Het was een goede, duidelijke en zinvolle training met 2 toptrainers.”


Onze filosofie

Bekijk hier deze video waarin we onze filosofie delen over de kunst van een driehoekgesprek voeren:

 


Meld je aan voor een of meer trainingen door onderstaand formulier in te vullen. Je kunt ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Aanvragen informatie

  • We nemen met alle plezier contact met je op voor meer informatie over de training. Vul het formulier hieronder in om dit aan te vragen.
  • voornaam + achternaam

  • We kunnen contact opnemen via telefoon of email:
Delen met:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone