Trainingen om de ouderbetrokkenheid te versterken

ouderbetrokkenheid-glans-techniek-klaverct
Door elke ouder succesvol te betrekken, gaat de driehoek leraar / begeleider-ouder-kind glanzen. Hierdoor haalt ieder het beste uit zichzelf. Het resultaat? Kinderen halen het beste uit zichzelf. Met als extra bonus fantastische PR voor je school of KO, omdat ouders ambassadeur worden.

 

We hebben twee routes voor je ontwikkeld. Kies je voor de ambitie om 100% van de ouders te betrekken? Dan is onze uitgekiende methodiek iets voor jullie in route 1. Of kies je ervoor om op specifieke competenties te trainen? Ga dan voor route 2.

 


Route 1: De stap-voor-stap route naar 100% ouderbetrokkenheid

100_ouder_headerWelk kind verdient het dat zijn ouders niet betrokken zijn? Geen enkel kind toch? Kies er daarom voor om elke ouder van elk kind succesvol te betrekken. We hebben drie uitgekiende programma’s waarmee je naar 100% ouderbetrokkenheid toewerkt.

1 A – Blended Learning – succesvol leren

Dit is een uitgekiende combinatie van online en offline trainen. Hiermee geef je als jullie strategisch beleidsplan handen en voeten, omdat we jullie doelstellingen erin verwerken.

Lees hier alles over Blended Learning en waarom dit de meest succesvolle leermethode is.

1 B – De koninklijke weg – gezamenlijk trainen

In de afgelopen jaren hebben we ontdekt dat samen met een groep scholen, IKC’s of KO’s trainen bijzonder goede resultaten oplevert. Zeker wanneer van elke organisatie zowel de leidinggevende als twee leraren meedoen. We noemen dit daarom de ‘koninklijke weg’.

Lees hier alles over de koninklinke weg en waarom scholengroep Consent hiermee zoveel resultaat boekt.

 

1 C – Glans Online – trainen in je eigen tijd en tempo met de online training

Glans Online is een online trainingsprogramma vol praktische tools, actiepunten en oefeningen. Voor jou als leidinggevende én voor je team om stapsgewijs de Glans-techniek in te voeren. Je ontwikkelt samen een heldere lijn in de school of KO. Waardoor je elk jaar opnieuw, met elke ouder succesvol samenwerkt. Het programma is zo opgezet dat thema’s die voor jullie van belang zijn, er extra uitgelicht kunnen worden. Je kunt het programma aanvullen met extra trainingen, indien gewenst.

Lees hier meer over Glans Online.

 


Route 2: Competentievergroting op specifieke onderwerpen

Je traint op een onderwerp om de betrokkenheid van ouders te versterken dat specifiek in jullie school of KO speelt. Je kunt als individu kiezen voor een van onze open trainingsdagen. Of als team een op maat gemaakte training volgen.

2 A – Trainingen als individuele onderwijsprofessional

Je kunt je als leraar inschrijven voor open trainingsdagen. Daarin staan gespreksvaardigheden centraal, die nodig zijn om educatief partnerschap tot ontwikkeling te brengen. Je traint met vakgenoten van andere scholen. Voor verdieping en inspiratie.

Kijk hier voor de agenda van de open dagen. 

 

2 B – Teamtraining op maat

Een op jullie specifieke situatie en uitdagingen toegesneden traject. Samen kijken we waar de schoen wringt. En van welk resultaat jullie blij worden.

We hebben een breed scala aan trainingen voor scholen, KO’s en IKC’s waarmee we samenwerken ontwikkeld.
Om je te inspireren, vind je hier onze top vijf:

  • Kindgesprekken die écht verschil maken
  • Help, die ouder is boos!
  • Het slechte nieuws goed brengen
  • Samenwerken met gescheiden ouders
  • Je grenzen aangeven met behoud van relatie

Heb je zelf een andere suggestie? Graag, we houden van maatwerk. Neem contact op en we kijken samen wat past.

2 C – Workshop Glans

Een workshop van een dagdeel is de perfecte manier om de neuzen dezelfde kant op te krijgen qua ouderbetrokkenheid. En het is meteen een leuk teambuildingsevenement.

Naar de workshop


Video referentie Wil Zomer

Bekijk hier de videoreferentie van Wil Zomer, directeur PC Basisschool De Marke. Zij volgde met haar team de training ‘Ouders als educatief partner':


Omschrijving van een training

Training HGW gesprekken met kinderen
Download hier ter voorbeeld de omschrijving van de Training kindgesprekken.
Je leest over het doel, de opzet, de resultaten en de gevraagde tijdsinvestering.

 

 


Video referentie Ellen Hemmers

Ellen volgde samen met haar team van de Kisveldschool het traject ‘Teambrede professionele uitstraling’. Ze vertelt wat het haar team heeft opgeleverd en welke directeuren ze dit traject zou aanraden.


Vervolg

Wil je ook sterke ouderbetrokkenheid? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Delen met:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone