Workshops Ouderbetrokkenheid KO

Wil je een teambuildingsactiviteit doen met je pedagogisch medewerkers? Samen werken aan een specifiek thema rondom ouderbetrokkenheid? Dat aansluit bij dat wat speelt in je team? Dat je inspiratie geeft? Onze workshops zijn interactief en specifiek gericht op de KO praktijk. Je krijgt nieuwe inzichten en tools om direct mee aan de slag te gaan. En het is een mooie manier om kennis te maken met hoe wij werken.

Overzicht workshops

Glans-techniek

In deze workshop ontdek je het effect van de Glans-techniek aan de hand van twee cases. En je oefent gespreksmomenten met ouders. Zo leg je de basis om van ouderbetrokkenheid een succes te maken.

Slecht nieuws en emoties van ouders

Je maakt kennis met de basisvaardigheden voor het goed brengen van slecht nieuws en het adequaat omgaan met emoties. Je krijgt een stappenplan, dat je ook kunt gebruiken wanneer ouders bijvoorbeeld boos of verdrietig zijn.

De grenzen van je mogelijkheden aangeven

Soms hebben ouders verwachtingen of wensen, die je niet waar kunt maken. Als je weet waar je grenzen liggen, dan is de volgende stap om de grenzen van je mogelijkheden aan ouders uit te leggen. Hoe je dit doet zonder de samenwerkingsrelatie op het spel te zetten, leer je in het stappenplan ’Grenzen’.

 


Praktische informatie

  • Prijs workshop € 649,00
  • Duur workshop: 3,5-4 uur
  • Opgeven met een team van maximaal 25 deelnemers. Meer kan in overleg.

Geïnteresseerd?

Wil je ook een goede start maken met ouderbetrokkenheid? We helpen je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie.


Referentie

“Niet alleen theorie kwam aan bod, de praktijk was het beste onderdeel.” Liesbeth Verbeek, Leerkracht Kindcentrum Lea Dasberg.

Delen met:Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone